E-Magazín

V kvalitnej posteľnej bielizni sa vyspíte ako v bavlnke

Postelna bielizen zo saténu

Dobrý a plnohodnotný spánok je pre každého veľmi dôležitý, veď ako inak nabrať silu a energiu v tejto náročnej a hektickej dobe ? Nie každý má však to šťastie, že sa dokáže dobre vyspať, mnoho ľudí má zdravotné problémy s chrbticou a kĺbmi a ráno sa budia dolámaní. Dobrému spánku sa však dá pomôcť a to vhodným spánkovým režimom, čo znamená často neponocovať, nejesť aspoň tri hodiny pred spaním ale aj vhodnou posteľou a najmä kvalitným matracom, ktorý odľahčí vašu chrbticu. Pre ľudí so zdravotnými problémami sa odporúčajú tvrdšie matrace, ktoré telo podoprú a nemáte pocit, že ste v matraci utopení. Okrem tohto všetkého je na dotyk príjemná postelna bielizen čerešničkou na torte.

Posteľná bielizeň by nemala byť z umelých materiálov

Postelna bielizen na pokojný spánok
Materiál posteľnej bielizne

Trh v súčasnosti ponúka obrovské množstvo materiálov, z ktorých sa posteľná bielizeň vyrába, či už sú to syntetické materiály alebo prírodné. Ak si budete kupovať nové obliečky na periny, určite radšej siahnite po tých z prírodných materiálov, aj keď budú možno cenovo drahšie. Prírodné materiály ako je napríklad bavlna sú na dotyk veľmi príjemné a čo je najhlavnejšie, výborne odvádza pot. Všeobecne je bavlnená posteľná bielizeň asi najviac používaná a medzi ľuďmi obľúbená. Výhodou bavlnenej posteľnej bielizne je aj to, že je vhodná počas celého roka, či už v horúcich letných mesiacoch alebo aj počas chladnejších zimných nocí.

Krepové obliečky sú osvedčená klasika

Na krepové obliečky si iste mnohí z vás spomenú, je to materiál, ktorý netreba žehliť, čo iste ocenia vyťažené ženy v domácnosti. Podobné vlastnosti majú aj príjemné damaškové obliečky, ktoré sú však o triedu kvalitnejšie. Ak túžite po luxusných obliečkach, siahnite po bielizni z bavlneného saténu, ktorý je na dotyk chladivý a jemne lesklý. Výborne tiež saje pot a vaše telo sa bude cítiť príjemne. O posteľnú bielizeň sa musíte pravidelne starať a to prať najmä pri doporučenej teplote a žehliť na povolenej teplote. Obliečky kupujte podľa rozmerov paplónu a vankúša a nezabudnite aj na vhodné prestieradlo, tiež z bavlnených prírodných materiálov. Detské obliečky na periny sú samostatnou kapitolou, tam si zvlášť dajte pozor na materiál, z akých sú vyrobené, najmä aby ste zabránili vzniku alergií. Veľký výber posteľnej bielizne nájdete na stránke https://www.scanquilt.sk/